Svaigu kāpostu salāti ar zilo sieru

© Foto: publicitātes

Pipars uzsver, ka vasaras izskaņai šī recepte pie grilētas gaļas vai zivs būs ideāli.

“Agrāk, kad mēs nezinājām nosaukumu “coleslaw”, mums skolā deva kāpostu salātus un tā mēs esam pieraduši tos saukt. Tagad, izrādās, ka mums deva “coleslaw” un tas jau skan smalki. Lai būtu pavisam smalki, es pievienoju zilo sieru. Tas ir pikants pats pa sevi, un salāti kļūst krēmīgāki un pikantāki.”

SASTĀVDAĻAS:

1 neliela kāpostgalva

150 g zilais siers

100 g krējums vai majonēze

zaļumi (dilles)

1 ķiploku daiviņa

1/2 ēd.k. citrona sulas

sāls, cukurs

PAGATAVOŠANA:

Foto: pixabay.com

1.Kāpostu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs, pārliek salātu bļodā. Pārkaisa ar sāli un cukuru un kārtīgi ar rokām saspaida, lai izdalās sula.

2.Krējumu vai majonēzi sajauc ar citrona sulu, sasmalcinātiem zaļumiem un ķiploku daiviņu. Mērci pievieno kāpostiem un kārtīgi samaisa. Salātus pa virsu pārkaisa ar sadrupinātu zilo sieru, viegli izcilā un uzreiz pasniedz.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais