Vistas zupa ar skābenēm

© Foto: publicitātes

Pipars stāsta, ka šī zupa būs īpaši piemērota kādai jaukai, mazliet vēsākai un lietainai pēcpusdienai. Tāpat tā lieliski noderēs arī septembrim un rudens sākumam.

SASTĀVDAĻAS (4 porc.):

4 vistas stilbiņi

300 g skābenes

5-6 jaunie kartupeļi

1 neliels sīpols

10 g sviests

3 vārītas olas

2 lauru lapas

3-4 smaržīgo piparu graudiņi

sāls

PAGATAVOŠANA (35 min.):

Foto: Pexels.com

1.Sīpolu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un ātri apcep tajā sīpolus. Tad pievieno vistas stilbiņus, apcep no abām pusēm.

2.Kamēr cep stilbiņus, nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus. Tos pievieno katlā, pievieno arī lauru lapas, smaržīgos piparus, apmēram 1,5 l ūdens, pēc garšas sāli un vāra līdz kartupeļi ir gatavi.

3.Pa to laiku noskalo un sagriež skābenes. No zupas izņem stilbiņus, pievieno skābenes, vāra līdz skābenes maina krāsu.

4.Gaļu atdala no kauliem, kārto porcijas šķīvjos. Pārlej ar zupu un katrā šķīvī pievieno sagrieztu olu. Pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Uzturs, kas bagāts ar veselīgiem taukiem un vitamīniem, var pozitīvi ietekmēt tavu ādas veselību. Daudzi augļi un dārzeņi, arī sarkanās vīnogas un tomāti satur savienojumus, kas var labvēlīgi ietekmēt ādu, taču šie produkti nav vienīgie, kas var palīdzēt ādai starot un būt veselai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais