Vidēji cilvēks dienā ar pārtiku patērē aptuveni 1400 ng (nanogramas) nikotīna. Parastā biezenī vai ceptu kartupeļu porcija satur aptuveni 675 ng nikotīna.
Cilvēki katru dienu patērē nikotīnu ar regulāru pārtiku. Taču vielas līmenis tajos ir ļoti zems, raksta Daily Star, atsaucoties uz eksperta Markusa Lindblada vārdiem.
Vielu var atrast arī citos dārzeņos. Tādējādi vidēji baklažāni, zaļie pipari vai tomāti satur aptuveni 332 ng nikotīna. Salīdzinājumam, vidējā cigaretē ir apmēram 12 mg nikotīna - 18 tūkstošus reižu vairāk nekā kartupeļos.
Lai gan nikotīns dabiski atrodas augļos, dārzeņos un citos pārtikas produktos, ko ēdam ikdienā, tā līmenis ir ārkārtīgi zems, tāpēc jūs nevarat kļūt no tā atkarīgi. Kad jūs lietojat šos produktus, neliela nikotīna koncentrācija iziet cauri zarnām un viegli uzsūcas organismā.