Nesen publiciste un rakstniece Elita Veidemane ar divām ballītēm nosvinēja 61. dzimšanas dienu. Vispirms kopā ar ģimeni un tuvākajiem draugiem Elita ieturēja svinīgas vakariņas «Hotel Roma» grāmatas atklāšanas svētkos, bet jau nākamajā dienā Jūrmalas savrupmājas «Valteri» pagalmā vārīja uz ugunskura lielo zupas grāpi, ar ko cienāja viesus.
Elita Veidemane dzimšanas dienu atzīmēja 9. decembrī, kad visu dienu viņai nemitīgi zvanīja tālrunis un apsveicēji ne tikai teica laba vēlējumus, bet arī dziedāja: «Sveiks lai dzīvo, sveiks lai dzīvo!» Elita smej, ka paietu visa diena, kamēr viņa atbildētu visiem sveicējiem sociālajos tīklos «Twitter» un «Facebook». «Esmu ļoti pateicīga visiem, kas mani apsveica,» sarunā ar »Vakara Ziņām« teic publiciste.
9. decembra vakarā Elita kopā ar draugiem, meitu Lindu Veidemani, māsu aktrisi, dzejnieci un komponisti Raimondu Vazdiku ieturēja svinīgas vakariņas grāmatas atklāšanas svētkos, kas vienlaikus bija arī labdarības pasākums, Vecrīgas viesnīcā «Hotel Roma». Turklāt vakara gaitā Elita un Raimonda duetā pasākuma viesus priecēja ar dziesmām.
Vaicājot, kādi pārsteigumi sarūpēti jubilārei, Elita atklāj, ka pirmo dāvanu saņēmusi no radiem un draugiem: «Pulksten divpadsmitos naktī atskanēja zvans pie vārtiem, un mājās tika ienesta gaiši violeta kaste, kurā iekšā bija trauku mazgājamā mašīna. Iepriekšējā mašīna jau ir desmit gadus veca, tāpēc bija pēdējais laiks iegādāties jaunu.» Tāpat gaviļniecei pasniegti ziedu klēpji, kā arī, zinot Elitas aizraušanos ar dārza labiekārtošanas darbiem, draugi dāvinājuši eglītes podos.
10. decembrī Elitas Veidemanes jubilejas svinības turpinājās Jūrmalas mājā «Valteros». Pagalmā lielajā grāpī uz ugunskura tika vārīta bujabēze, kas sākotnēji radās kā nabaga franču zvejnieku zupa, bet tagad šo ēdienu dēvē par karalisku. «Zupa sastāv no piecām dažādām zivīm, fenheļa, sīpoliem, ķiplokiem,» uzskaita jubilāre. Zupas ballīte izdevusies godam, un arī laika apstākļi lutinājuši svinētājus.
Vaicājot, ko jubilāre vēl sev gadu mijā, viņa atzina, ka vēlas saglabāt humora izjūtu, lai izdzīvotu.