RECEPTE: Klasiskā medus kūka – kā medus kūku izcept pašam

© F64

Iespējams, medus kūku varētu iecelt par populārāko kūku valstī.

Sastāvdaļas

• 3 olas

• 5 ēdamkarotes brūnā cukura

• 2 tējkarotes sodas

• glāze medus (apmēram

250 ml)

• 3 glāzes miltu (400 g)

Pildījumam:

• 1,5 – 2 l skāba krējuma

• apmēram

5 ēdamkarotes cukura

• citrona miziņa

• apaļa tortes veidne

• cepamais papīrs

PADOMS

• Neko no produktiem nevajag žēlot, īpaši krējumu – to var smērēt bagātīgi, tad kūka ir mikla un garda.

PAGATAVOŠANA: medu un brūno cukuru izkausē ūdens peldē vai uz lēnas uguns, līdz masa ir šķidra kā sīrups, pievieno sodu un sakultas olas, piesijā miltus. Kārtīgi sakuļ, iegūstot viendabīgu, pacietu un pabiezu masu.

Cepšanai izmanto apaļās tortes veidnes pamatni: to pārklāj ar cepamo papīru, plānā kārtiņā pārziež ar mīklu, liek iesildītā cepeškrāsnī vidējā siltumā, cep aptuveni trīs minūtes. (Laiku var ietaupīt, ja ir divas vienādas tortes veidnes pamatnes – kamēr viena cepas, sagatavo otru.)

No norādītā produktu daudzuma iznāk 10 – 12 plānas biskvīta kārtiņas. Tās atdzesē, uzmanīgi noņem cepamo papīru.

Pildījumam puto skābo krējumu ar cukuru, līdz tas izkusis, pievieno rīvētu citrona miziņu. Pārziež biskvīta ripas ar krēmu, kārto citu virs citas, rotā pēc saviem ieskatiem.



Izklaide

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir saņēmusi apliecinājumu no Patentu valdes par apbalvojuma GAMMA preču zīmes reģistrāciju. Preču zīmes īpašnieks ir biedrība, kura ir izpildītāju un fonogrammu producentu dibināta bezpeļņas organizācija, un Latvijā veic pašmāju un ārvalstu tiesību īpašnieku mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu.

Svarīgākais