No Šodienas līdz 2.aprīlim notiks pirmā Cēsu Restorānu nedēļa "Garšas mostas!", kuras laikā cēsnieki un pilsētas viesi varēs par īpaši draudzīgām cenām apmeklēt sešus Cēsu un tās apkārtnes restorānus un kafejnīcas, informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvis Aleksandrs Abramovs.
Viesi varēs baudīt trīs kārtu maltīti. Piedāvājumu cenas visos restorānos un kafejnīcās būs vienādas - 12 eiro un 18 eiro. Īpašās ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienas ēdienu klāsta. Ēdienkartēs iekļautie ēdieni pārliecinās, ka iespējas izmantot vietējos produktus ir neizsmeļamas, un piedāvās to, kas raksturo Latvijas pavasari virtuvē - zaļumi, dīgsti, bērzu sulas un pavasara pirmie augi un dārzeņi. Šefpavāru sagatavotās receptes atspoguļos un izcels Hanzas savienības laika garšas, interpretējot tās mūsdienīgos risinājumos.
Pavasara pirmie vēstneši ir sniegpulkstenīši, to limonādi kopā ar lēni gatavotiem teļa vaigiem, bekonu un ogu mērci varēs nobaudīt restorāna "Dabas muiža" šefpavāra Maksima Kurčakova izpildījumā.
Ar pavārmākslas šedevriem iepazīstinās restorāna "Jāņoga" šefpavāri Jānis Sproģis un Edgars Sanders, kuri galdā cels astoņkāji, nažgliemenes un vēl citas jūras veltes, tās papildinot ar pavasara dārzeņiem un salātiem. Viesnīcas "Hotel Cēsis" restorāna saimnieki parūpēsies par neaizmirstamu garšas kārpiņu baudījumu, gardēžus lutinot ar fritētām cāļu akniņām, pētersīļu pesto un zandarta fileju.
Izsmalcinātu mielastu piedāvās restorāns "Villa Santa", kur šefpavārs Juris Sapožņikovs-Pētersons savus viesus lutinās ar grilētu tītara fileju ar rabarberu - bērzu sulas novārījumu. Īpašs baudījums būs jauno sparģeļu un zaļo zirnīšu krēmzupa ar jūras zaķa ikriem un foreles tartaru.
Kā garšo smūtijs "Atmodini pavasari sevī" un īpašā Vinetas baraviku zupa? To noskaidrot varēs kafejnīcā "Vinetas un Allas kārumlāde". Savukārt uzkodu "Saules deva" un cūkgaļas cepeti ar bērzu sulu un zaļajiem zirnīšiem varēs nobaudīt pašā Cēsu vecpilsētas sirdī - kafejnīcā "Priede".
Lai gardēži varētu savlaicīgi iepazīties ar Restorānu nedēļas piedāvājumu un izvēlēties sev interesējošos restorānus un kafejnīcas, no 13.marta katra restorāna un kafejnīcas sarūpētā ēdienkarte būs pieejama Cēsu tūrisma mājas lapā "www.visit.cesis.lv" un sociālajos tīklos. Pirms doties uz izvēlēto restorānu vai kafejnīcu, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.
Restorānu nedēļas noslēgumā ikviens tiek aicināts apmeklēt Lieldienu pasākumus pilsētā, azartiski izšūpoties šūpolēs un meklēt raibās olas plašajā Cēsu Pils kompleksa dārzā.
Cēsu Restorānu nedēļa tiek realizēta Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" ietvaros. Projekts vieno vienpadsmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Viens no projekta mērķiem ir jaunu tūrisma piedāvājumu radīšana un jauna zīmola "Hansa Culinary" veidošana, kuru pamatā ir Hanzas savienības mantojums.