Maģiskās ābolu smaržas un garšas: Signes Meirānes augusta receptes

© f64

2.lapa

Publicitātes foto

Un nekas, pilnīgi nekas nepārspēj ābolkūku - klasisku, kā taisa mamma, vai nedaudz (tiešām nedaudz) veselīgāku, gatavojot mīklu no rudzu miltiem.

Ābolu drupaču kūka:

Nepieciešams:
2 olas un 4 olu dzeltenumi
180 g brūnā cukura
1 tējk. malta kanēļa
200 g sviesta, izkausēts un nedaudz atdzesēts
200 g kviešu miltu
80 g vidēji rupju rudzu miltu
šķipsniņa jūras sāls
200 g nomizotu, iztīrītu ābolu, sagriezti gabaliņos
200 g plūmju bez kauliņiem, sagrieztas gabalos
100 g melleņu

Drupačām:
4 kardamona pāksts sēkliņas, saberztas, vai 1/4 tējk. kardamona pulvera
105 g kviešu miltu
90 g rudzu miltu
45 g lazdu riekstu, samalti
60 g marcipāna
100 g Demeraras cukura
120 g auksta sviesta

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.

Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.

Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga. Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli. Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes. Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.

Izklaide

Pirmās Adventes priekšvakarā, sestdien 30.novembrī, plkst.17, Rīgā norisināsies galveno Ziemassvētku egļu iedegšanas pasākums Rātslaukumā un Doma laukumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais