3.lapa
Sastāvdaļas (4-6 personām)
Salātiem
3 vidēji lieli burkāni,
100 g redīsu,
250 g tomātu,
4 nelieli gurķi,
1 mazs sarkanais sīpols,
100 g olīvu,
100 g ledus salātu lapu,
200 g konservētu turku zirņu (bez šķidruma),
70 g fetas siera,
sāls, melnie pipari pēc garšas,
balzamiko krēms pēc vēlmes.
Pesto (to var aizstāt ar gatavo pesto mērci)
2 lielas saujas svaigā bazilika lapu,
2 ķiploka daiviņas,
20 g rīvētā parmezāna,
1 ēdamk. citron sulas,
1 sauja grauzdētu mandeļu,
80-100 ml extra virgin olīveļļas,
sāls un melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana
1) Sagrieziet burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagrieziet arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalciniet pusgredzenos. Lielā bļodā lieciet visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus. Fetas sieru nedaudz sadrupiniet ar pirkstiem un pievienojiet pie dārzeņiem.
2) Lai pagatavotu pesto, virtuves kombainā vai blenderī lieciet visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Sasmalciniet līdz drupačām. Blenderim darbojoties, pamazām pievienojiet olīveļļu un sablenderējiet līdz viendabīgai masai (pievienojiet tik daudz eļļas, cik vēlaties, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).
4) Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas salieciet lielā traukā, bet mērci ielejiet atsevišķi mazā trauciņā. Pirms ēšanas salātus sajauciet kopā ar 2-3 ēdamkarotēm pesto, sāli un pipariem. Varat rotāt ar balzamiko krēmu.