GRĀMATU APSKATS: Džila Bākusa. Ēdiens dzīvībai

© Publicitātes foto

Apgāds Alis

Izdevums tiem, kas domā par pārtikas kvalitāti, un arī tiem, kas par to vēl nav īsti aizdomājušies. Cilvēks daudz laika un enerģijas velta, izvēloties pārtiku un gatavojot maltīti, taču maz domā par to, vai ēdiens, ko viņš patērē, arī uzlabo viņa veselību. Par uztura ietekmi uz veselību it kā diskusiju nav, līdzīgi kā par dažādu uztura bagātinātāju lietošanu, taču grāmatas autore vaicā – vai lielāko daļu nepieciešamo uzturvielu nevajadzētu uzņemt no pārtikas? Ēdiens nav tikai uzturvielu komplekts, ēdiens ir dzīvības enerģija – dzīvība. Fiziskās, garīgās un emocionālās veselības saglabāšanai nav pietiekami ik dienu ēst, ievērojot pareizu minerālu un vitamīnu daudzumu un proporciju. Grāmatas autore ir pārliecinājusies, ka cilvēka veselība, kas nav tikai fiziskā ķermeņa pilnība, bet arī apzinātība, spēja domāt un just, ir tieši atkarīga no tā, cik gudri mēs paši par sevi rūpējamies. Džila Bākusa sniedz padomus, kā mēs katrs varam iemācīties atpazīt labas kvalitātes, Gaismas un Dzīvības bagātu ēdienu – pēc garšas, smaržas un izskata. Un mēs varam iemācīties arī paši to izaudzēt.



Izklaide

Pirmās Adventes priekšvakarā, sestdien 30.novembrī, plkst.17, Rīgā norisināsies galveno Ziemassvētku egļu iedegšanas pasākums Rātslaukumā un Doma laukumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.