Pavasaris tradicionāli ir laiks, kad gribās, lai arī šķīvja saturs kļūst zaļāks un veselīgāks. Arī šogad, kad pasauli pārsteiguši koronavīrusa "Covid-19" draudi, par ļaunu nenāks, ja apēdīsim kārtīgu vitamīnu devu. Šoreiz piedāvājam pamācību, kā diedzēt zaļumus, ja nevēlies tērēt naudu speciālajiem diedzēšanai paredzētajiem traukiem.
DIEDZĒŠANAI NEPIECIEŠAMS:
KĀ SAGATAVOT VISU DIEDZĒŠANAI:
1.solis
Vispirms kārtīgi saslapini papīra dvieļa loksnes un novieto tās uz šķīvja. Atceries, ka pēc saslapināšanas no tām nav nepieciešams izspiest lieko ūdeni.
2.solis.
Atver nopirkto sēklu paciņu un sēklas vienmērīgi izber uz samitrinātā papīra dvieļa. Ja izvēlēsies apmēram tik lielu šķīvi kā redzams mūsu eksperimentā, vienas sēklu paciņas satura pietiks vismaz divām diedzēšanas reizēm.
3.solis
Sagatavoto diedzēšanas "audumu" ar sēklām novieto siltā un gaišā vietā. Tā kā eksperimentu esam veikuši vairākkārt, tad varam secināt, ka pirmās sēklas izdīgst pēc aptuveni 1-2 dienām.
IETEIKUMI!