Nepastrādātas pārtikas piekritēji uzskata, ka termiska tās apstrāde iznīcina vērtīgos vitamīnus un mikroelementus. Citi savukārt apglavo, ka pagatavots ēdiens ir labvēlīgāks gremošanai. Kādus pārtikas produktus ir veselīgāk ēst pēc pagatavošanas?
Ingvers, citrons un medus stiprinās imunitāti, savukārt burkāns sniegs vērtīgos antioksidantus. Farmaceite Līga Cīrule dalās ar gardu un veselīgu recepti.
Sāls ir organisma galvenais nātrija avots, palīdzot nervu sistēmas un muskuļu darbībai, kā arī rūpējoties par šķidruma un minerālvielu līdzsvaru. Tomēr, uzņemot pārmērīgi daudz sāls, iespējams nodarīt kaitējumu veselībai - tas pasliktina pašsajūtu, apgrūtina vielmaiņas procesus, kā arī palielina saslimšanu iespējamību, veicinot sirds un asinsvadu slimību risku, nieru darbības traucējumus un citas kaites.
Gada nogale ir laiks, lai izvērtētu un tādejādi atbrīvotos no liekajām mantām. Bet dažas lietas, saskaņā ar ķīniešu mācību, nedrīkst ne izmest, ne atdot.
Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.
Dažadi ieradumi būtiski ietekmē ne tikai pašsajūtu, bet arī veselības stāvokli. Eksperti izceļ deviņus paradumus, kurus ir nepieciešams izskausts no ikdienas.
Zupa izdodas ļoti sātīga, ar piesātinātu garšu, jo to gatavo cepeškrāsnī gluži kā krāsnī. Pagatavot to ir viegli – galvenais, apbruņpties ar pacietību, sagaidot rezultātu.
Aknas veic daudz svarīgu funkciju mūsu organismā, piemēram, izvada toksīnus, filtrē asinis, ražo žulti, kas palīdz gremošanai un uzglabā vērtīgus vitamīnus.
Iekļaujot uzturā sezonas produktus, vērts atcerēties par svaigi spiestām sulām - tās būs ne vien gards papildinājums ēdienkartei, bet arī palīdzēs stiprināt veselību, mazināt nogurumu un ievērojami uzlabot pašsajūtu. Farmaceite Līga Cīrule iesaka divas veselīgas sulu kokteiļu receptes.
Šis ir tradicionāls vācu ēdiens. Vajadzīgas tikai trīs pamata sastāvdaļas: gaļa, puravi un labs siers. Ja gribas dažādot recepti, var pievienot arī kartupeļus vai kukurūzu.
Rudenī plašā klāstā pieejami visdažādākie augļi un dārzeņi, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Farmaceite Līga Cīrule iesaka veselīga kokteiļa recepti!
Ir izdomāti neskaitāmi triki, kā atbrīvoties no žagām, sākot no elpas aizturēšanas līdz pat cukura ēšanai. Bet, kas palīdz vislabāk? Apkopojām populārākos un efektīvākos veidus, kā atbrīvoties no žagām.