Ja vēlies Ziemasssvētku svinības padarīt nedaudz karaliskākas, noteikti ir vērts izmēģināt šo karaliskās ģimenes iecienīto pudiņa recepti, kas ievietota oficiālajā karaļnama Twitter profilā.
� Today is #StirupSunday: traditionally the day when home cooks ‘stir up’ their Christmas pudding mixture.
— The Royal Family (@RoyalFamily) November 22, 2020
This year, chefs in the Royal kitchens have shared their recipe for a traditional Christmas pudding.
We hope that some of you enjoy making it in your own homes. pic.twitter.com/BNepTPJD6a
Vispirms visas sausās sastāvdaļas ievieto bļodā un samaisa.
Tad pievieno olas un alkoholiskos dzērienus. Visu kārtīgi samaisa.
Ar eļļu izied trauku, kurā cepsi pudiņu. Ar karoti iespied tajā maisījumu. Pārklāj trauku ar cepampapīru.
Tad ņem katlu, kurā var ievieto trauku ar pudiņu, un tā malas nozied ar eļļu.
Katlā ieliec pudiņu traukus un lej ūdeni, līdz tas aizņem 3/4 no pudiņu trauku augstuma.
Liec katlu uz plīts un vāri sešas stundas. Ja nepieciešams, papildini ūdeni.
Pēc sešām stundām ļauj pudiņam atdzist un turi to vēsā, sausā vietā līdz pat Ziemassvētkiem.
Pārklāj pannu ar foliju