Marinētas paprikas ašā recepte

© Pixabay

Šādi marinēta paprika izdodas kraukšķīga, ar izteiktu garšaugu aromātu un nelielu asumiņu.

Sastāvdaļas

  • 6 paprikas
  • 1 sīpols
  • 4 - 5 daiviņas ķiploku
  • Pušķītis zaļumu
  • 700 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1½-2 ēdamkarotes cukura
  • 1½ ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 - 2 lauru lapas
  • 3 krustnagliņas
  • 1 - 2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Piparus sagriež garenos gabalos, sīpolu - pusgredzenos, ķiplokus un zaļumus sasmalcina.

2․ Ūdeni uzkarsē kopā ar sāli, cukuru, eļļu, lauru lapu un krustnagliņām. Kad kristāliņi izšķīduši, noņem no uguns un pievieno etiķi.

3․ Sagatavotos piparus un citas sastāvdaļas liek burkā un pārlej ar verdošu marinādi. Pārsedz ar vāku.

4․ Kad šķidrums atdzisis, liek papriku ledusskapī uz diennakti. Pa to laiku vairākas reizes burku sakrata.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PAPRIKAS MARINĀDES RECEPTES!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais