Marinētas paprikas ašā recepte

© Pixabay

Šādi marinēta paprika izdodas kraukšķīga, ar izteiktu garšaugu aromātu un nelielu asumiņu.

Sastāvdaļas

  • 6 paprikas
  • 1 sīpols
  • 4 - 5 daiviņas ķiploku
  • Pušķītis zaļumu
  • 700 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1½-2 ēdamkarotes cukura
  • 1½ ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 - 2 lauru lapas
  • 3 krustnagliņas
  • 1 - 2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Piparus sagriež garenos gabalos, sīpolu - pusgredzenos, ķiplokus un zaļumus sasmalcina.

2․ Ūdeni uzkarsē kopā ar sāli, cukuru, eļļu, lauru lapu un krustnagliņām. Kad kristāliņi izšķīduši, noņem no uguns un pievieno etiķi.

3․ Sagatavotos piparus un citas sastāvdaļas liek burkā un pārlej ar verdošu marinādi. Pārsedz ar vāku.

4․ Kad šķidrums atdzisis, liek papriku ledusskapī uz diennakti. Pa to laiku vairākas reizes burku sakrata.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PAPRIKAS MARINĀDES RECEPTES!

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais