INTERESANTI: Kur un kā izaug pipari, kurus tu lieto uzturā

© Publicitātes foto

6.lapa

Muntokas (Muntok) pipari

Baltie pipari no Indonēzijas kas nosaukti kādas Sumatras ostas vārdā.

Zaļie pipari

Zaļie pipari ir nenogatavojušās piparu ogas, kas tiek ievāktas uzreiz pēc ziedēšanas. Tiem raksturīga svaiga, viegli asa garša. Zaļie pipari pirms žāvēšanas gaisā tiek vai nu iesālīti, vai iemērkti verdošā ūdenī. Kopumā šie pipari pieejami trīs veidos - iesālīti vai konservēti, žāvēti gaisā vai žāvēti sasaldējot.

Zaļie pipari tiek iesālīti uzreiz pēc novākšanas un attīrīšanas koncentrētā sālsūdenī. Procesa laikā sālsūdens tiek mainīts vairākas reizes. Gaisā žāvētie zaļie pipari tiek apcepti 10 - 15 minūtes, lai atbrīvotos no fermenta, kas padara ogas melnas. Pēc tam ogas tiek žāvētas krāsnī. Kad pipari ir gatavi, tie kļūst viegli krunkaini tāpat kā melnie pipari, bet saglabā zaļo krāsu.

Sasaldējot, žāvēti pipari tiek gatavoti no sālītajiem pipariem. Ātrajā saldēšanas procesā ogas saglabā savu apaļo formu un zaļo krāsu un kļūst ļoti trauslas.

Svarīgākais