RECEPTE: Kartupeļu pankūku burgers

© F64

4 personām

SASTĀVDAĻAS:

pankūkām: 10 vidēji lieli mizoti kartupeļi

1ola

1 tējkarote kapātu svaigu zaļumu

pildījumam: 3 ēdamkarotes skāba krējuma

3 ēdamkarotes Filadelfijas krēmsiera

1 ēdamkarote kapātu zaļumu

no ¼ daļas laima izspiesta sula

sāls, pipari

400 g cūkgaļas šķiņķa

svaigi dārzeņi pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

  1. Kartupeļus uz rupjas rīves sarīvē, pievieno kapātus zaļumus, šķipsnu sāls. Lieko kartupeļu sulu nedaudz nolej, pievieno olu un masu sakuļ.
  2. Sakarsētā eļļā cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
  3. Pagatavo pildījumu: kopā sajauc skābu krējumu, krēmsieru, kapātus zaļumus, sāli un laima sulu.
  4. Kārtām liek burgeru: pankūka, uz tās pildījuma masas kārta, pa virsu - pāris plāni grieztas šķiņķa šķēles un beigās - atkal kartupeļu pankūka.
  5. Dekorē ar iecienītākajiem dārzeņiem vai svaigu dārzeņu salātiem.