Jau pēc pāris dienām ģimenes sēdīsies pie galda, kur mielosies ar dažādiem Ziemassvētku gardumiem. "Gardēži" piedāvā recepti, kā svētku galdam pagatavot gardo Ziemassvētku sniega kūku.
biskvītam:
- 70 g sviesta istabas temperatūrā
- 35 g cukura
- 1 ola istabas temperatūrā
- 20 g medus
- 3 g kanēļa
- 4 g piparkūku garšvielu
- 200 g kviešu miltu
- 3 g sodas
- 100 g cukurniedru sīrupa
krēmam:
- 500 g saldā krējuma
- 100 g pūdercukura
- 500 g maskarpones siera
pildījumam:
- 300 g apelsīnu ievārījuma
- 2 apelsīni, nomizoti, sagriezti šķēlēs
- 3 g kanēļa
dekorēšanai:
- 100 g piparkūku
- 1 apelsīns
- kanēļa standziņas
- dzērvenes
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu (20 cm diametrā) ar sviestu vai izklāj ar cepamo papīru.
- Gatavo biskvītu. Bļodā saputo mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno olu un saputo.
- Pievieno medu, cukurniedru sīrupu, kanēli, piparkūku garšvielas un lēnām ieputo miltus un sodu.
- Samaisi, lej formā un liec krāsnī cepties uz apmēram 35 minūtēm, līdz, iedurot biskvītā ar kociņu, tas iznāk ārā tīrs.
- Kad gatavs, izņem no krāsns, atdzesē 20 minūtes formā, tad pārliec uz restes un atdzesē pilnībā. Pārgriez biskvītu uz pusēm.
- Gatavo krēmu, saputojot saldo krējumu ar pūdercukuru un maskarpones sieru līdz stingrām putām.
- Pārsmērē apakšējo biskvīta kārtu ar krēmu, uzliec apelsīnu ievārījumu, apelsīnu šķēles un pārkaisi ar kanēli.
- Tad liec virsū otru biskvītu un kūkas virspusē no krēma veido baltas kupenas, kuras dekorē
ar apelsīnu gabaliņiem, piparkūkām, kanēļa standziņām, dzērvenēm un pārkaisi ar pūdercukuru. - Liek ledusskapī ievilkties
Avots: gardezi.lv