Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
6 lielas ķiploka daiviņas
4-6 apkaltušas baltmaizes šķēles
1,5 l vistas vai dārzeņu buljona
1 tējkarote maltas paprikas
4 olas
Kajennas pipari
olīveļļa
sāls
pipari
PAGATAVOŠANA:
- Pannā ar augstām malām vai platā katliņā sakarsētā olīveļļā apcep sasmalcinātus ķiplokus, līdz tie zeltaini.
- Apceptos ķiplokus izņem vai pabīda malā, vēl pielej eļļu un no abām pusēm apcep gabalos sagrieztas maizes šķēles.
- Pārber maltu papriku, Kajennas piparus, pievieno buljonu, sāli un piparus.
- Viru lēni karsē, līdz tā uzvārās. Pa vienai iešķeļ olas un uzmanīgi ielaiž karstajā zupā. Vāra aptuveni 3 minūtes.
PADOMS
- Ķiploku zupa ir ļoti sildoša, tāpēc īpaši ieteicama, kad cilvēks jūtas saaukstējies vai nosalis.