Pavlovas kūka ir viens no iecienītākajiem gardumiem daudzās mājās. Bet kā to pagatavot izcili gardu? Padomus sniedz "Rimi gardēžiem."
- 4 olu baltumi (180 g)
- 220 g pūdercukurs
- 1 ēdamk. ābolu etiķa
- 1 ēdamk. kartupeļu cietes
Mērcei
- 200 g saldā krējuma
- 200 g grieķu jogurta
- 2 ēdamk. pūdercukura
Dekorēšanai
- 500 g svaigu ogu
- piparmētras
Uzsilda krāsni līdz 160°C . Uz pannas izklāj cepempapīru.
- Bļodā ielej olu baltumus (vēlams olas istabas temperatūrā nevis no ledusskapja) un puto. Pakāpeniski pieber pūdercukuru. Puto, līdz masa ir kļuvusi viendabīga, spīdīga un bieza (apmēram 10 min).
- Tad uzmanīgi ar silikona lāpstiņu iemaisa kartupeļu cieti un ābolu etiķi.
- No masas izveido apaļas formas kūciņas, izvietojot tās uz cepampapīra tā, lai tām būtu vieta nedaudz izplesties un nesaskarties.
- Samazina karstumu krāsnī līdz 110°C un cep kūciņas 80 minūtes. Šādi kūciņām būtu jābūt kraukšķīgām no ārpuses, bet staipīgām no iekšpuses.
- Ja vēlies cept vienu lielu pavlovu, tad jācep vēl kādas 10 minūtes ilgāk. Uzmani kūciņas, lai tās nesāk piedegt. Tādā gadījumā samazini temperatūru, vai pat paturi vaļā krāsns durvis.
- Lai pagatvotu mērci, uzputo saldo krējumu, uzmanīgi iemaisi jogurtu un pūdercukuru.
- Ļauj pavlovām atdzist. Tad viegli uzsit kūciņām pa augšpusi ar karoti, lai izveidotu nelielu bedrīti. Ieliec mērcīti bedrītēs un dāsni izrotā ar ogām.
Avots: "Gardēži.lv"