Kā pagatavot nevainojamu tasi kafijas

© F64

Tā ir rīta labākā daļa, tomēr ir neskaitāms daudzums veidu, kā tad pagatavot tasi kafijas. ''Real Simple'' apgalvo, ka atraduši vislabāko!

Tātad, kas nepieciešams, lai taptu nevainojamā kafijas tase?

#1 Pareizais aprīkojums

Lai tiktu pie tīras, stabilas garšas lieto manuālo filtru, jo tas tiek vaļā no visām eļļām un nogulsnēm. Vienkāršais veids kļuvis par iecienītāko arī kafejnīcās. Konusveida filtriem nav ne vainas, bet gludais filtrs darbu paveic nedaudz vienmērīgāk.

#2 Pareizais ūdens

Ja tev nepatīk krāna ūdens piegarša, lieto filtrētu vai pudeles ūdeni.

#3 Svaigi maltas pupiņas

Samal pupiņas pusotras stundas pirms vārīšanas laikā. Mehāniskās kafijas dzirnaviņas ir labākais variants, jo izdara visu kārtīgi un nepadara to ne pārāk vāju, ne stipru.

#4 Maģiskās proporcijas

Lai pagatavou divas lielas krūzes, ņem 5 galda karotes kafijas un 0,473l ūdens.

#5 Vārīšana

  • Jāvāra 3-5 minūtes.
  • Pēc ūdens izvārīšanas, nogaidi 10 sekundes. Lēnām, pulksteņvirzienā lej tikai daudz ūdens, lai piesūcinātu uz filtra esošo kafiju.
  • Nogaidi 30 sekundes, lai ļautu kafijai ''uzplaukt''.
  • Lej ūdeni vēl, paceļot tā līmeni par 2,5cm. Uzgaidi kamēr ūdens tiek cauri filtram. Turpini tādā pašā garā, līdz tev ir pietiekoši daudz kafijas.

Priekā!