Cepts kamambērs upeņu mērcē

© Māja

Vasarā desertu sarūpēt ir vieglāk par vieglu – gan mežā, gan dārzā ogu papilnam, tās atliek tikai savākt, mazliet parosīties virtuvē un, skat: galdā var celt ko neikdienišķu un gardu.

Vasarā desertu sarūpēt ir vieglāk par vieglu – gan mežā, gan dārzā ogu papilnam, tās atliek tikai savākt, mazliet parosīties virtuvē un, skat: galdā var celt ko neikdienišķu un gardu.

Sastāvdaļas: (četrām porcijām):

2 kamambēra vai brie siera ritulīši, 400 g upeņu, 2 ēdamkarotes cukura, 1 tējkarote kartupeļu cietes, 4 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu, 4 ēdamkarotes medus

Pagatavošana:

upenes atbrīvo no kātiņiem, sablenderē vai sastampā ar stampiņu, izberž caur sietiņu. Ja no ogām iegūtā sula šķiet par biezu, to nedaudz atšķaida ar ūdeni, iemaisa cukuru un uzkarsē.

Ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti, to iemaisa sulā, maisot uzvāra un atdzesē.

Siera ritulīšus pārgriež uz pusēm, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 200 grādos cep pāris minūtes, līdz siers viegli sāk kust.

Šķīvjos ielej atdzisušo upeņu mērci, vidū liek pakusušās siera pusītes, tās pārlej ar medu un pārber ar mandeļu skaidiņām. Rotā ar piparmētru lapiņu.

PADOMS

• Upenes var aizvietot ar avenēm, zemenēm, mellenēm vai jebkurām citām ogām.

• Mandeļu skaidiņu vietā var ņemt drupinātus lazdu riekstus, bet var iztikt arī bez tiem.

• Piparmētra, protams, var izpalikt, taču ogu mērces svaigumam un maigi kūstošā siera garšas duetam tā piešķir īpašu izsmalcinātību.

Svarīgākais