Vistas stilbs pa ātro

© Leonīds Gusevs

Kāpēc gan nepagatavot kaut ko pavisam vienkāršu, bet gardu? Vistas gaļa, dārzeņi un itāļu pasta ar sulīgi zaļo baziliku ir kā radīti tam, lai ātri un bez liekas piepūles taptu veselīga, pavasarīgi koša un sātīga maltīte!

SASTĀVDAĻAS (2 personām)

divi lielie broilera stilbi ar muguras daļu; sarkana, dzeltena paprika; sarkanais sīpols; pāris tomātu; 200 g saldā krējuma; itāļu pasta ar bazilika piedevu; olīveļļa; sāls, čili pipari;

1. Atkaulo broilera lielos stilbus, gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Protams, var izmantot arī vistas fileju, taču lētāk un arī ekonomiskāk sanāk, ja ņem lielos stilbus: no tā, kas paliek pāri, vēlāk var izvārīt aromātisku vistas buljonu.

2. Liek pannu uz uguns, ielej olīveļļu. Kamēr panna silst, sasmalcina sīpolu un paprikas pākstis.

3. Pirmos apcep sīpolus. Kad tie ieguvuši zeltainu caurspīdīgumu, pievieno vistas gaļu. Pannas saturu vienmērīgi izmaisa, pāris minūtes ļauj cepties.

4. Pievieno šķēlēs sagrieztu papriku.

5. Kad visas sastāvdaļas nedaudz apcepušās, pievieno sāli un garšvielu Chili Explosion: svaigi maltu čili piparu klātbūtne dārzeņu un vistas gaļas sacepumam piešķir vajadzīgo asumiņu! Beigās pannas saturam pievieno gabalos sagrieztus tomātus, mazliet pasautē, pielej saldo krējumu.

6.Kad ūdens mutuļo, ieber olīvzaļās pastas spirālītes. Uz iepakojuma norādīts, ka pasta jāvāra 15 minūtes. Drošības pēc pagaršo: ja nepieciešams, vēl mazliet pavāra, tad nolej caurdurī.

7. Pastu kārto uz šķīvja, pārlej ar gaļas un dārzeņu mērci. Šķīvja saturu var papildināt ar kādu krāsainu akcentu: paprikas šķēli, zaļumiem, tomātiem.

Svarīgākais