Atklāts, kāpēc nevajadzētu ēst brokastu pārslas

© pexels.com

Daudziem ļoti iemīļots ēdiens, ko ēst no rīta, ir brokastu pārslas. Portāls "Eat This, Not That" nosauc vienu iemeslu, kāpēc nevajadzētu tās ēst.

Saskaņā ar Amerikas Sirds asociācijas publiskotajiem datiem, brokastu pārslas, kurām virsū ir glazūra, satur ļoti daudz cukura.

Viena šāda brokastu pārslu porcija satur aptuveni 12 gramus cukura, kas ir teju 50% no dienā ieteicamās cukura daudzuma.

Eksperti izceļ, lai arī brokastu pārslas ir bagātas ar cukuru un rafinētajiem ogļhidrātiem, tās nesatur divas svarīgas lietas - olbatumvielas un šķiedrvielas. Šīs uzturvielas palīdz nodrošināt sāta sajūtu.

Olbaltumvielu un šķiedrvielu trūkums ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nevajadzētu ēst saldās, glazētās brokastu pārslas.

Eksperti iesaka, ja nespējat savu rītu iedomāties bez brokastu pārslām, tad nepieciešams atsevišķi tām pievienot trūkstošās uzturvielas, lai ilgāk izjustu sātā sajūtu. Ieteicams pārslas baudīt nevis ar pienu, bet grieķu jogurtu. Jogurts satur vērtīgās olbatumvielas un veselīgos taukus. Kā arī varat pievienot klāt svaigas ogas, piemēram, avenes, tās palielinās maltītes šķiedrvielu daudzumu.

Dzīvesstils

Drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā daudzi dzer siltas tējas, lai ne tikai sasildītos, bet arī uzlabotu veselību. Eksperti atklāj, kurš tējas veids ir visveselīgākais un var sniegt vislielāko labumu veselībai, raksta "USA Today".