Lielisks knifs, kā pagatavot frī kartupeļus bez cepšanas eļļā

© Vladislavs Proškins/F64

Ir ļoti grūti paiet garām smaržīgiem un garšīgiem frī kartupeļiem, kas tiek pasniegti ar dažādām mērcēm. Tomēr šis ēdiens satur diezgan daudz kaloriju. Taču frī kartupeļus var pagatavot tā, lai tie paliktu tik pat gardi, bet tajā pašā laikā saturētu mazāk kaloriju, raksta belnovosti.by.

Vispirms ir jāsagatavo sastāvdaļas. Papildus kartupeļiem jāpaņem milti, paprika, kaltēti ķiploki, sāls un pipari, un iepriekš jāsagatavo tikai divas ēdamkarotes augu eļļas.

Kartupeļi ir jānomizo un jāsagriež kubiņos. Pēc tam vienu stundu tos atstāj aplietus ar aukstu ūdeni.

Tad, kad ūdens noliets un kartupeļi kļuvuši sausāki, tie jāsajauc ar pārējām sastāvdaļām.

Pēc tam šķēles izklāj uz cepešpannas, pārlej dārzeņus ar nelielu daudzumu eļļas un liek cepeškrāsnī cept uz 25 minūtēm. Cepeškrāsnij jābūt uzkarsētai līdz 200 grādiem.

Svarīgākais