Speciālisti atklāj, kāpēc kategoriski nevajadzētu ēst ceptus dārzeņus

© unsplash.com

Uztura speciālisti, dietologi un ārsti vienmēr norāda, ka dārzeņus var un vajag ēst, jo tie ir ļoti veselīgi un bagāti dažādām minerālvielām, vitamīniem. Tomēr reizēm šie veselīgie dārzeņi var būt tikpat neveselīgi kā ātrās uzkodas, vēsta "Eat This, Not That".

Dārzeņi ir ļoti veselīgi. Ēdot tos, iespējams, uzņemt daudz organismam vērtīgo vielu.

Pastāv daudz un dažādu dārzeņu pagatavošanas veidu.

Eksperti norāda, ka viens no dārzeņu pagatavošanas veidiem ir tik neveselīgs, ka to varētu "likt vienā maisā" ar ātrajām uzkodām.

Kurš ir visneveselīgākais dārzeņu pagatavošanas veids?

Eksperti vienisprātis norāda, ka dārzeņus nekādā gadījumā nevajadzētu fritēt jeb cept lielā eļļas daudzumā. Uztura speciāliste Mollija Hembere atklāj, ka šādi pagatavojot dārzeņus tie lielākoties nezaudē savas barības vielas, bet gan satur daudz "kaitīgo" vielu - eļļu, sāli, cukuru.

Vairāki pētījumi ir atklājuši, ka ceptas pārtikas ēšana var veicināt dažādas veselības problēmas. Piemēram, bieža ceptas pārtikas ēšana ir saistīta ar lielāku sirds un asinsvadu mirstības risku, 2. tipa diabēta, sirds mazspējas, aptaukošanās un hipertensijas attīstības risku.

Svarīgākais