Tas, ko mēs ēdam, ietekmē gan mūsu pašsajūtu, gan veselību, gan ķermeņa aprises. Eksperti nākuši klajā ar jaunu pētījumu, kurā atklāts, ka ir viens pārtikas produkts, kurš spēj lieliski "dedzināt" taukus, informē portāls "Eat This, Not That".
Ģimenes ārste un Krievijas TV raidījumu vadītāja Jeļena Mališeva un viņas kolēģis, kardiologs-reanimatologs Germans Gandelmans raidījuma “Dzīvo veselīgi!” ēterā brīdināja par amiodarona kaitīgumu. Ārsti saka, ka šīs populārās zāles var izraisīt vairogdziedzera darbības traucējumus, problēmas ar plaušām un neskaidru redzi.
Pēc uztura speciālistes Jūlijas Čehoņinas domām marinēti gurķi ir alkoholam pilnīgi nepiemērota uzkoda - pārāk agresīva kuņģa gļotādai, raksta "MedikForum".
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji, diskutējot par garajām rindām un haosu labaratorijās, kurās veic Covid-19 testus, izteikuši domu, ka cilvēki apzināti dodas testēties, sajūtot pat visniecīgākos slimības simptomus.
Lai izvairītos saslimt ar Covid-19, plašajā sejas aizsargmasku piedāvājumā internetaptiekās dod priekšroku FFP2 respiratoriem, tomēr viņu māc šaubas par to kvalitāti un solīto efektivitāti, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar iedzīvotāju iesūtītiem attēliem, kuros nedēļas nogalē fiksēta ziemeļblāzma.
Latvijā iedzīvotāji ļoti gausi dodas saņemt balstvakcīnu pret Covid-19. Turklāt lielai daļai iedzīvotāju vakcinācijas sertifikātu termiņš beigsies februārī. Ja pasliktināsies situācija stacionāros, iespējams, nāksies pastiprināt valstī izsludinātos drošības pasākumus, TV3 Ziņas.
Šī nedēļa iesākusies ar pilnmēnesi, kas nozīmē, ka daudzi cilvēki izjutīs tā ietekmi. Dzīvesstila portāls "Your Tango" nosaucis 4 horoskopa zīmes, kuras tas iespaidos īpaši.
Ārsts Fallahi Nuržahans atklājis, ka, lai ziemā pasargātu sevi no saaukstēšanās, pārtikai jānodrošina organismu ar D vitamīnu, olbaltumvielām un probiotikām, raksta "MedikForum".
Uztura speciāliste, Sanktpēterburgas Valsts universitātes Gastroenteroloģijas un hepatoloģijas Zinātniskā, klīniskā un izglītības centra asistente Natālija Kruglova sacīja, ka cilvēki ne vienmēr pievērš pietiekamu uzmanību cukura daudzumam pārtikas produktos. Taču arī ne īpaši saldajos produktos cukura var būt daudz, vēsta aģentūra "Prime".
Mūsdienās medus ir viens no visvairāk viltotajiem pārtikas produktiem veikalu plauktos, Latvijas Radio raidījumā “Zināmais nezināmajā” apstiprināja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes Analītiskās ķīmijas katedras zinātniskais asistents Krišs Dāvids Labsvārds.