Fitnesa entuziaste un grāmatas "Zelta sastāvdaļa" autore Paula Freimane sociālajā tīklā instagram publicējusi gardu un veselīgu cepumu recepti.
Paula aprakstījusi medus, mandeļu un dzērveņu cepumu recpeti, nodēvējot to par līdz šim viņas mīļāko cepumu recepti.
"Radīt šo recepti iedvesmojos no Lāču “medus mandeļu trijstūrīšu” cepumiem. Pēc vairākiem mēģinājumiem man tie izdevās - perfekta garša un konsistence," raksta Freimane.
Paulas Freimanes cepumu recepte
Nepieciešams:
- 1 ola
- 40g medus
- 30g auzu pārslu milti (var sablenderēt auzu pārslas)
- 150g madeļu skaidiņas
- 60g žāvētas dzērvenes
- eļļa papīra ietaukošanai (es izmantoju kokosriekstu)
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°
Bļodiņā iesit vienu olu, pievieno medu un miltus, visu kārtīgi samaisa.
Tad pievieno mandeļu skaidiņas, žāvētās dzērvenes un visu atkal samaisa.
Ieeļļo cepampapīru. Izklāj cepumu masu un ar lāpstiņu izlīdzina. Ar velvienu cepampapīra loksni no augšas piespiež masu, ar rokām izlīdzina masu plānā, līdzenā kārtiņā.
Liek cepties uz 8-10min.
Pirms cepumu griešanas pilnībā atdzesē.
View this post on Instagram
Jāatgādina, ka Paula Freimane ir sarakstījusi grāmatu "Zelta sastāvdaļa", kur apkopojusi dažādas veselīgu ēdienu receptes.
Kā iepriekš rakstīja Neatkarīgā Rīta Avīze, vēl viens interneta popularitātes fenomens šogad ir Paulas Freimanes pavārgrāmatas Zelta sastāvdaļa neticamais uzvaras gājiens Zvaigznes grāmatnīcās. Grāmata tika izdota pirms Ziemassvētkiem, no grāmatnīcu plauktiem tā pazuda dažu stundu laikā, un Jelgavas tipogrāfija svētkos tai drukāja papildu tirāžas, lai varētu apmierināt pieprasījumu. Izrādās, blogere un fitnesa eksperte Paula Freimane globālajā tīmeklī savākusi sev tik daudz fanu, ka viņas pavārgrāmata tika izķerta vienā mirklī.