Viens no Latvijā atpazīstamākajiem šefpavāriem, Mārtiņš Rītiņš, atklājis, ka pārslodzes dēļ reiz pat nonācis slimnīcā.
''Reiz nostādīju visus restorāna darbiniekus pie sienas un, vicinot trauku lupatu, sāku viņus lamāt...''
Žurnāls ''Privātā Dzīve'' publikācijā ''Izdegušās zvaigznes'' ziņo, ka Rītiņš esot ''izdedzis'' par vairākas reizes.
''Kad tas ar tevi notiek, tev šķiet - esi kā grieķu dievs, kas var izdarīt pilnīgi visu,'' stāsta ''Slow Food Riga'' dibinātājs. ''Un tad ir kā maratonā - tu skrien, skrien, pārrauj finiša lenti un sabrūc. Pēc tam slimo nez cik ilgi.''
Rītiņš neslēpj, ka ''izdegšana'' viņam izraisījusi plaušu karsoni un nervu sabrukumu, tomēr dažreiz pietiek arī tikai ar ''skaitīšanu līdz desmit un elpas ievilkšanu''.
Vadot restorānu ''Vicents'', šefpavāram bijis kāds lūzuma brīdis: ''Reiz nostādīju visus restorāna darbiniekus pie sienas un, vicinot trauku lupatu, sāku viņus lamāt, līdz sapratu: ''Pag, Mārtiņ, tas taču neesi tu!''''
Visbeidzot, Rītiņš atklāj, ka arī tagad cieš no stresa, jo vadīt ''Slow Food'' neesot viegli, piedevām viņam topot otrs, noslēpumu plīvurā pagaidām tīts projekts.