Pavāra Aleksejeva bērni jau piesituši roku pankūku gatavošanā

Kopš aprīļa otrās sestdienas LNT kanālā vērojams jauns raidījums par pavārmākslu «Čiks un gatavs». Tā vadītājs pavārs Lauris Aleksejevs priecājas par iespēju strādāt kopā ar saviem bērniem.

No svešiem pie saviem bērniem

Pavārs Lauris Aleksejevs televīzijā nav debitants. «Septiņus gadus vadīju raidījumu «Glābējkomanda Cepums», kur ar kolēģi gājām ciemos pie cilvēkiem un kopā ar viņu bērniem gatavojām dažādus ēdienus. Skatītājiem patika, tāpēc arī tagad nopriecājos par iespēju strādāt kopā ar bērniem. Tiesa gan, sākumā nebija doma, ka strādāšu kopā ar saviem bērniem, bet tagad priecājos, ka tā sanācis. Vēlos mudināt visus vecākus vairāk iesaistīt bērnus ēdiena gatavošanā,» »VZ« stāsta Aleksejevs.

Bērniem autogrāfus neprasa

Pavāra dēls, ceturtās klases skolnieks Reinis Dominiks un meita, bērnudārzniece Katrīna Anna saprotot, ka viņiem – gan tētim, gan visiem pārējiem – ar savu darbu jāpierāda, ka spēj būt labi raidījuma vadītāji. «Viņu draugi jau bija pieraduši mani redzēt televīzijā un zināja, ka drīz redzēs arī manus bērnus, tāpēc neviens pagaidām autogrāfus viņiem neprasa,» smaidīja Aleksejevs. Viņa bērniem virtuvē vislabāk izdodoties gatavot pankūkas: «Tajās viņi ir ļoti labi! Vēl jau neļauju viņiem daudz spēlēties ar pannu, bet mīklu viņi gatavo vienkārši lieliski, es savu roku pat klāt nelieku. Tētis tiek aicināts tikai uz cepšanu.»

Vidējais latvietis pārcenšas ar sāli

Pavārs neslēpj savu viedokli par vidējo latvieti virtuvē, un tas ir visai skarbs: «Viņš ir konservatīvs, ar riktīgu sāls sauju kabatā un veikalā pirktu pārsālītu šašliku. Viņam raksturīgs ēdiens, pēc kura apēšanas jāizdzer divi litri ūdens. Vidējais latvietis, gluži tāpat kā vidējais eiropietis, ir sabojājis savu garšu ar dažādiem garšas pastiprinātājiem, un, ēdot dārzeņu zupu, kurā ir labas gaļas gabals, sāls, pipari un lauru lapas, viņš teiks, ka kaut kā pietrūkst. Diemžēl.»

Iesaka pagavēt vismaz Lieldienās

Taujāts par kādu ieteikumu, kas latvietim varētu noderēt, šiverējot pa virtuvi Lieldienās, Aleksejevs iesaka dažādas pieejas tiem, kas ir gavējuši, un tiem, kas to nav darījuši. «Cilvēkiem, kas ievērojuši gavēni, ļoti iesaku uzmanīgi atgriezties pie ikdienas ēdiena caur svētku galdu. Vislabāk radīt sev svētkus, mazliet pagaršojot no dažādiem ēdieniem, un noteikti nevajag aizrauties ar sāls lietošanu. Noteikti jāliek klāt vietējie zaļumi un dīgsti. Viss, kas šobrīd jau ir izspraucies no zemes. Ziema bija gara, un vitamīni tagad ir vairāk nekā nepieciešami. Savukārt tiem, kas nav ievērojuši gavēni, es ieteiktu vismaz Lieldienās pagavēt un ēst citādi nekā ikdienā. Pamēģiniet radīt svētkus ar savādāku ēdienu.»

LIELĀKAIS PĀRSTEIGUMS – TĒJA

Pats neparastākais, ko nācies baudīt pašam Laurim Aleksejevam, bijusi kāda īpaša tēja. «Mani pārsteidz neparastas kombinācijas un tehniskais izpildījums. Kopā ar manu labu draugu, pavāru Ēriku Dreibantu reiz bijām kādā pavisam īpašā Londonas restorānā. Tur mani vairāk nekā pārsteidza karstā un aukstā zaļā tēja – vienā glāzē bija karsta tēja ar nenormāli aukstām tējas daļām.»

Svarīgākais