Noskaidro, kas tavā virtuvē ir lielākie mikrobu perēkļi

© depositphotos.com

8.lapa

Gatavo ēdienu pārpalikumi

Mēs nemēdzam izmest no maltītes pāri palikušos ēdienus, kā to nereti dara bagātāku valstu iedzīvotāji. Galvenais nosacījums, kas jāievēro - šie pārpalikušie produkti jāglabā pareizos apstākļos, lai tajos nevarētu savairoties mikrobi. Ir tūlīt jāizlemj, kurus likt ledusskapī, kurus sasaldēt, kurus varbūt atdot mājdzīvniekiem. Nav pareizi atstāt vakardienas zupu vai kartupeļus katliņā istabas temperatūrā līdz nākamajai dienai. Tāpat nevajadzētu šīs ēdamlietas salikt ledusskapī un aizmirst.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Kartupeļi ir neatņemama latviskas virtuves un arī kultūras koda sastāvdaļa, tomēr modernā dzīvesveida piekritēju vidū par šo ogļhidrātiem bagāto dārzeni cirkulē dažādi mīti - netrūkst pat tādu, kas tieši tupeņus vaino daudzās veselības problēmās un mudina neēst vispār. Lai saprastu, vai ieguvums no vecmāmiņas kartupeļu talkas ir tikai rudenīgas bildes sociālo tīklu profiliem, vai tomēr vērtīgi ir arī paši kartupeļi, ko gatavot visa gada garumā, nacionālais mazumtirdzniecības veikals ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni skaidro četrus populārākos mītus par kartupeļiem.

Svarīgākais