Ēdiens

14.feb 2022
Tikko iegādātus mazlietotus auto var arī aprīkot ar dažādiem gadžetiem, kas tādējādi var ļaut vēl komfortablāk pavadīt laiku ceļā. Ir apkopoti arī 2022. gada inovatīvākie gadžeti un, lai tos varētu iegādāties arī tu, lasi zemāk sarakstu ar šajā gadā ieteiktajiem risinājumiem.
17.apr 2021
71% Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar D vitamīna deficītu organismā, tā liecina nesen veikta "Norstat" pētījumā. Tāpat arvien biežāk D vitamīna deficīts tiek saistīts ar dažādām saslimšanām, akūtām un hroniskām slimībām, tostarp dažādām infekcijas slimībām, depresiju un pat diabēta un insulta risku.
15.nov 2020
Rīta agrumā izcepta maize, tikko noplūkts ābols, dobē salasītas zemenes, Latvijā izaudzēti kartupeļi un vietējo gotiņu piens – tie ir produkti, ar ko labprāt mielotos daudzi Latvijas iedzīvotāji. Un 64% aptaujāto atzīst, ka viņiem ir svarīgi, lai iegādātā pārtika būtu ražota Latvijā. Taču tikai 26% cenšas pēc iespējas biežāk iegādāties pašmāju ražojumus. Galvenais, kas tos attur, ir salīdzinoši augstās vietējo pārtikas produktu cenas.
10.okt 2020
Kopā ar vienu no iecienītākajiem pārtikas produktu zīmoliem Latvijā un kulta našķi ‒ biezpiena sieriņu “Kārums” – izaugusi jau vesela paaudze, kas nemaz neatceras laikus, kad veikalos nebija atrodami oranžas krāsas iepakojumā ietērptie “Kārumi”, turklāt vēl dažādu veidu. Savukārt padomju laikos biezpiena sieriņi veikalos bija retums. Tāpēc brīdī, kad veikalā parādījās šis gardums, cilvēki bija gatavi stāvēt garās rindās. Arī “Kāruma” zīmola vadītāja Ilva Veidemane no “Food Union” grupas joprojām atceras, kā bērnībā, astoņdesmitajos gados, stāvēja garā rindā pie veikala Ogrē, kur tobrīd dzīvoja, lai nopirktu biezpiena sieriņu “Mazulis”.
9.sep 2020
Baltijas lielākajā pārtikas izstādē "Riga Food 2020" piedalās 450 uzņēmumi no 25 valstīm, demonstrējot un ļaujot pagaršot jaunākos produktus. Burciņmaize, latviešu dželato vafeļu glāzītē, sīpolu standziņas, cidoniju čipsi… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem produktiem, ko varēs apskatīt, pagaršot un iegādāties. Pirmo reizi "Riga Food" vēsturē būs Japānas nacionālais kopstends, kurā varēs iepazīt un nobaudīt dažādus tēju veidus.
1.jūl 2018
Mūsu uztura paradumi un ēšanas kultūra ir cieši saistīta ar pašsajūtu un veselības stāvokli, tāpēc, plānojot maltītes un izvēloties produktus, būtu jāpievērš uzmanība virknei faktoru. Lai vairāk uzzinātu par to, kā atpazīt un izvēlēties tieši kvalitatīvu gaļu un gaļas produktus, gaļas produktu zīmols "Rakvere" ieteikumos aicināja dalīties uztura speciālisti Līgu Balodi.
10.jun 2018
Krievijas Kvalitātes dienesta darbinieki snieguši padomus, kā atšķirt īstu un kvalitatīvu alu no viltojuma.
2.jun 2018
Pēdējos gados pārtikas produktu segmentā aug pieprasījums pēc vegāniskiem un veģetāriem produktiem un kļūst plašāks arī to personu loks, kas ar prieku izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes produktus.
24.mai 2014
Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
15.mai 2014
Viens no veselīgākajiem un arī senākajiem ēdiena gatavošanas veidiem ir tvaicēšana. Izmantojot tvaicējamo katlu, produkti gatavojas vienmērīgi, visu laiku nav jāstāv pie plīts, lai pieskatītu ēdienu, – tas nozīmē, ka tiek ietaupīti gan laiks, gan spēks.