© Foto: pixabay.com

Grilēšanas sezonā folija ir pavāra slepenais ierocis. Uzziniet veidus, kā izmantot šo brīnišķīgo vairākuzdevumu priekšmetu.

Izveidojiet iesaiņojumu, kad grilējiet smalkus ēdienus. Novērsiet veselas zivs vai filejas pielipšanu pie grila režģa, ietinot zivi folijas paciņā. Lai iegūtu garšu, pievienojiet citronu un zaļumus. Pirms paciņas novietošanas uz grila vairākas reizes caurduriet paciņas augšdaļu. Apgriešana grilēšanas laikā nav vajadzīga.

Foto: pixabay.com

Izmantojiet kā pagaidu grila suku. Tīra grila restīte neļauj ēdienam pielipt. Ja pie rokas nav stiepļu birstes, saburziet folijas loksni, turiet to knaibles un izmantojiet to, lai notīrītu pie režģa pielipušos ēdiena gabaliņus. Dariet to, kamēr grils ir karsts, gan pirms, gan pēc gatavošanas.

Foto: pixabay.com

Izveidojiet trauku, kur ielikt gaļu pēc sagrilēšanas. Steiku turiet siltu, brīvi pārklājot to ar foliju uz 5 līdz 10 minūtēm. Atpūta zem folijas ļauj gaļai turpināt gatavoties un pēc tam atdzist, ļaujot šķiedrām piepildīties ar sulām, kas citādi izlītu uz griešanas dēļa.

Foto: pixabay.com

Cepiet kartupeļus folijā. Novāriet veselus kartupeļus ar mizu gandrīz gatavus, bet ne pavisam mīkstus. Iegrieziet gandrīz uz pusēm, iesmērējiet ar ķiploku sviestu, satiniet folijā un lieciet cepties uz grila. Pasniedziet ar zaļumiem.

Foto: pixabay.com

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv