Receptes

Receptes

Salātu mērce ar avokado eļļu

Marta Magone

Mērces ir klasiska nepieciešamība salātu sajaukšanai. Šajā garšīgajā versijā avokado eļļa kalpo kā veselīga izvēle, jo tai ir viegla garša, un tā ir bagāta ar sirdij veselīgiem mononepiesātinātajiem un polinepiesātinātajiem taukiem.

Ātrās makaronu vakariņas. Kā pagatavot makaronus, lai tie būtu veselīgi?

Deizija Estere Markusa

Makaroni ir ne tikai maltīte, ko var ātri pagatavot, bet arī maltīte, kas var būt papildināta ar dārzeņiem, veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un citām barojošām sastāvdaļām.

Alumīnija folijas izmantošanas meistarklase

Marta Magone

Grilēšanas sezonā folija ir pavāra slepenais ierocis. Uzziniet veidus, kā izmantot šo brīnišķīgo vairākuzdevumu priekšmetu.

Tortiljas ar olu salātiem

Marta Magone

Pagatavojiet krēmīgus, pikantus olu salātus, lai padarītu tortiljas garšīgas. Olu salāti pasniegti ar mājās gatavotu mērci.

Cūkgaļas fileja ar grauzdētiem kartupeļiem un diļļu krēmu

Marta Magone

Ātri pagatavota garšvielu sāls no košera sāls, paprikas, sīpolu pulvera un melnajiem pipariem piešķir cūkgaļas filejai daudz garšas.

Makaroni ar zivīm. Receptes, kas jāizmēģina

Deizija Estere Markusa

Zivis ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa, un tās  dod daudz veselībai svarīgu ieguvumu.

Apnicis lasis? Tā vietā izmēģiniet citu zivju ēdienus

Deizija Estere Markusa

Olbaltumvielām un sirdij veselīgiem taukiem bagāts, lasis nenoliedzami ir ieguvums mūsu ēdienkartei. Nav brīnums, ka lasis ir populāra zivs Latvijā, Amerikā un citur. Bet, neskatoties uz visām laša īpašībām, lasis nav vienīgā veselīgā zivs, ko var pagatavot.

Šķiedrvielu saturošu brokastu receptes svara zaudēšanai

Marta Magone

No saldās līdz sāļajai – šīs brokastu idejas palīdzēs iesākt dienu un palīdzēs samazināt vai uzturēt svaru. Dažām uzturvielām ir daudz priekšrocību, kā, piemēram, šķiedrvielām — un, lai gan tās nav grūti iegūt, daži no mums tās neuzņem pietiekami daudz.

Padomi, lai atvieglotu darbus virtuvē

Marta Magone

Kā atdalīt zaļumu cietos kātus, kā no sacietējuša brūnā cukura atkal iegūt beramu cukuru, kā glītos gabaliņos sagriezt cepumus? Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.

Kā cepeškrāsnī izcept kraukšķīgus kartupeļus

Deizija Estere Markusa

Kādi ir zelta noteikumi, lai izceptu visgaršīgākos kartupeļus? Cepti kartupeļi var būt vienkāršs garnējums — ja zina, ko dara.

Kā pagatavot vistu aknu pastēti?

Marta Magone

Vistas aknu pastētei ir klasiska un eleganta. Pats labākais, ka tā sanāk dažu minūšu laikā. Vistas aknas ir plaši pieejamas. Ja ir iespēja, kad iepērkaties, tad izvēlieties gaišākas vistu aknas; tām mēdz būt maigāka, bagātāka garša nekā tumši sarkanajiem.

Kā pagatavot eklērus mājās

Monika Sila

Plaucētās mīklas vēja kūku dzimtas saknes meklējamas Francijā, kur tās sauc par eklēriem. Īstiem eklēriem ir jābūt no vieglas, trauslas mīklas, pildītiem ar vaniļas sviesta krēmu un klātiem ar treknu šokolādi.

Ķeburainais, dīvainās formas dārzenis - seleriju sakne

Marta Magone

Pēc garšas selerijas sakne ir līdzīga selerijas kātiem un ir ideāli piemērota biezenī vai pievienošanai sautējumiem. Kad ir seleriju saknes sezona, kā arī to, kā to pagatavot?  Francijā ir iecienīta selerijas sakņu remolāde, kā to pagatavot?

lasītākais