Cilvēkiem, kuri dzīvo līdz 100 gadiem vai vairāk, bieži ir līdzīgi ēšanas paradumi. Viņu uzturs ne tikai uztur labu veselību, bet palēnina novecošanās procesus, stiprina imūnsistēmu un pasargā no nopietnām slimībām.
Pākšaugi - aunazirņi, zirņi, lēcas un pupiņas ir olbaltumvielu un antioksidantu avots, kas palīdz stiprināt muskuļus un palēnina šūnu novecošanos.
Zaļie dārzeņi - kāposti, rukola un citi lapu dārzeņi ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kas stiprina imūnsistēmu.
Olīveļļa satur veselīgas omega-3 un omega-6 taukskābes, kas samazina sirds un asinsvadu slimību risku.
Fermentēti pārtikas produkti - skābēti kāposti ir bagāti ar probiotikām, kas atbalsta zarnu veselību.
Ogas - mellenes, avenes un zemenes satur antioksidantus, kas palēnina novecošanos un samazina vēža risku.
Zivis - siļķe, skumbrija un lasis - ir lieliski omega-3 taukskābju avoti, kas atbalsta sirds un smadzeņu darbību.
Rieksti - valrieksti, mandeles un citi riekstu veidi satur veselīgus taukus un palīdz samazināt demences risku.
Ķiploki - piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības, stiprina imūnsistēmu.
Zaļā tēja - samazina hronisku slimību risku, paātrina vielmaiņu un aizsargā smadzenes no ar vecumu saistītām izmaiņām.
Pilngraudu produkti - griķi, auzu pā.rslas, grūbas uzlabo gremošanas sistēmu un stabilizē cukura līmeni asinīs.