Lieldienu pasha

© Publicitātes foto

Lieldienu galds nav iedomājams bez pashas jeb Lieldienu saldā siera. Maiga, gaisīga, pati kūst uz mēles…. Jā, tieši tāda ir šī pasha. Vienaldzīgo pavisam noteikti nebūs. Pagatavo vairāk, jo šis kārums no galda pazūd ātri.

Lai pagatavotu šo Lieldienu galda saldo karalieni, tev vajadzēs:

SATĀVDAĻAS:

1. 540 g biezpiena;

2. 150 g žāvētu ogu/riekstu maisījuma;

3. 100 g baltās šokolādes;

4. 250 g skābā krējuma;

5. 40 ml piena;

6.Saldinātājs, ja pagaršo masu un šķiet, ka trūkst saldumiņa.

Publicitātes foto

PAGATAVOŠANA:

1. Ogas/riekstus rupji sakapā un aplej ar vārošu ūdeni (atstāj uz apmēram 30 min. mērcēties). Tad notecina sietiņā un ļauj brīdi apžūt.

2. Biezpienu izberž caur sietiņu.

3. Šokolādi aplej ar pienu un izkausē ūdens peldē vai 1 min. mikroviļņu krāsnī.

4. Biezpienam pievieno skābo krējumu, izkausēto šokolādi un notecināto ogu/riekstu maisījumu.

5. Visu kārtīgi izmaisa, pagaršo, vai pietiek salduma.

6. Sagatavo marli un to samitrina. Izklāj gatavošanai paredzētās formas, tad pilda pashas masu, aploka marlīti un liek vēsā vietā (vislabākajā gadījumā 24 stundas) notecināties ar svaru.

7. Pasniedzot dekorē un izbauda.

Publicitātes foto

Lai labi garšo! Var izmantot speciāli pashas pagatavošanai paredzētu trauciņu, vai arī ļauties improvizācijai, izmantojot - sietiņu, puķu podiņus, tomātu/ogu spainīšus, nogrieztu pudeli utt., galvenais, lai apakšā būtu caurumiņi, pa kuriem iztecēt liekajam šķidrumam.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.