Šampanieša kokteiļi Vecgada vakaram

© Publicitātes foto

Šampanieša punšs  ir īstens vintage kokteilis. Iedomājieties, kā vīrieši cilindros un sievietes korsetēs to lēnām un graciozi malko.

Publicitātes foto

Šampanieša punšs

Dzērienu vēsturnieks Deivids Vondrihs raksta, ka šampanieša punšu ASV, Džordžijas štatā, 1850.gadā izgudroja krodzinieks A.H.Lūss. Viņš esot piepildījis zirga ūdens spaini ar šampanieti, rumu, brendiju, viskiju, cukuru, citronu un ledu.

Taču šampanieša punšs ir datēts vēl senākā pagātnē, tas pieminēts kā “lieliska stipra punša bļoda”, kasVācijā 1700. gados izgatavota no araka un šampanieša.

SASTĀVDAĻAS

  • 1 pudele brut šampanieša
  • 40 ml brendijs
  • 40 ml Cointreau
  • 1 l sodas ūdens
  • 8 zemenes
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1 apelsīns, sagriezts ar miziņu
  • 1 ananass, sagriezts
  • svaiga piparmētra

PAGATAVOŠANA

1.Ielieciet zemenes lielā punša bļodā un sasmalciniet mazos gabaliņos.

2.Pievienojiet ledu punša bļodā un ielejiet šampanieti, brendiju, Cointreau un sodas ūdeni. Samaisiet.

3.Garnē ar apelsīna miziņām, sagrieztu apelsīnu, šķēlēs sagrieztu ananasu un daudz svaigām piparmētrām.

Tas nav nežēlīgi stiprs, ja vien jūs pats neplānojat iztukšot pusi bļodas.

Šampanieša kokteilis

Publicitātes foto

Protams, jūs varētu vienkārši ieliet glāzi šampanieša. Vai arī varat ātri pagatavot šo šampanieša kokteili, kas patīkami atsvaidzinās garšas kārpiņas ar rūgtumu, citronu un nedaudz cukura.

SASTĀVDAĻAS

  • Brut šampanietis
  • cukura kubiņi
  • Angostura bitters sīrups
  • citrons

PAGATAVOŠANA

Ievietojiet cukura kubiņu atdzesētā šampanieša glāzē, pielejiet 2 vai 3 tējkarotes sīrupa un piepildiet glāzi ar brut šampanieti. Virsū izspiediet citrona šķēlīti.

Ernesta Hemingveja nāve pēcpusdienā

Publicitātes foto

Ja jums netrūkst dekadentu draugu, kas sevi izklaidē ar tādu pretenciozu nodarbi kā absinta dzeršanu, šis kokteilis būs īstais.

Ielejiet 1 līdz 2 tējkarotes absinta šampanieša glāzē un pievienojiet ledus aukstu brut šampanieti, līdz tas kļūst duļķains.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.