Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.
Neticami krēmīgā tekstūra un smalkā garša padara avokado par lielisku papildinājumu daudziem ēdieniem, taču gatavu, gardu augļu izvēle var būt izaicinājums. Arī avokado uzglabāšana ir vēl viena joma, kur daudzi cilvēki pieļauj kļūdas.
Internetā ir daudz padomu, kā paātrināt nogatavināšanas procesu, taču ne visi no tiem ir droši - vietnē “TikTok” tagad ir kļuvis ļoti izplatīts videoklips, kurā ieteikts mērcēt avokado ūdenī, lai tas ātrāk nogatavotos, tomēr pārtikas uzglabāšanas eksperti brīdina par šādu praksi.
Avokado iegremdēšana ūdenī var šķist laba ideja, taču tā rada ideālus apstākļus baktērijām, piemēram, listērijām un salmonellām. Tā vietā izmantojiet drošākas, pārbaudītas metodes, piemēram, atdzesēšanu vai citrusaugļu sulu.
Laika gaitā pārbaudīts risinājums ir klasiskā avokado uzglabāšanas metode papīra maisiņā - jūs varat paātrināt nogatavināšanas procesu, ievietojot avokado papīra maisiņā kopā ar augļiem, kas ražo etilēnu, piemēram, āboliem vai banāniem. Maisiņš aizturēs augļu izdalītās gāzes, kas palīdzēs avokado nogatavoties tikai dienas vai divu laikā.
Izmantojot šo drošo un uzticamo metodi, varat baudīt lieliski nogatavojušos avokado, neapdraudot savu veselību.