Grūbas ir īsts latviešu ēdiens – sātīgas, pamatīgas, spēcinošas.
Turklāt no grūbām var pagatavot dažnedažādus ēdienus - zupas, sautējumus, putras, gardas piedevas otrajiem ēdieniem, salātus. Pat desertus!
Grūbu salāti
SASTĀVDAĻAS:
200 g grūbu
2 lieli tomāti
100 g sasmalcinātu olīvu
1 neliels gurķis
brokolis
5 - 6 ēdamkarotes olīveļļas
saišķītis bazilika
sāls
pipari
PAGATAVOŠANA:
- Grūbas aptuveni 30 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš, noskalo aukstā tekošā ūdenī un notecina.
- Tomātus blanšē sālsūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Brokoli apvāra. Gurķi sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sasmalcinātas olīvas un saplucinātu baziliku.
- Visus produktus liek salātu bļodā, pārlaista ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa.