Grūbas –  latviski un gardi. Vienkārši salāti vakariņām

© Foto: Pexels.com

Grūbas ir īsts latviešu ēdiens – sātīgas, pamatīgas, spēcinošas.

Turklāt no grūbām var pagatavot dažnedažādus ēdienus - zupas, sautējumus, putras, gardas piedevas otrajiem ēdieniem, salātus. Pat desertus!

Grūbu salāti

SASTĀVDAĻAS:

200 g grūbu

2 lieli tomāti

100 g sasmalcinātu olīvu

1 neliels gurķis

brokolis

5 - 6 ēdamkarotes olīveļļas

saišķītis bazilika

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Grūbas aptuveni 30 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš, noskalo aukstā tekošā ūdenī un notecina.
  2. Tomātus blanšē sālsūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Brokoli apvāra. Gurķi sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sasmalcinātas olīvas un saplucinātu baziliku.
  3. Visus produktus liek salātu bļodā, pārlaista ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samaisa.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais