Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi, bet visām kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, kur vidus sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai, protams, ir citāda.
SASTĀVDAĻAS:
garneļu pasta
lobītas garneles
citrons
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
Olas gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem un sajauc ar garneļu pastu (uz sešiem olu dzeltenumiem ņem 100 g jeb 1 kārbiņu pastas). Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Ar konditorejas uzgali masu iespiež tukšajās olu pusītēs, virsū liek garneles, citrona šķēlīšu ceturtdaļas. Rotāšanai izmanto melisu vai piparmētru lapiņas.
SASTĀVDAĻAS:
siļķu fileja
ābols
pipari
PAGATAVOŠANA:
Olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem dzeltenumus un, pagriežot uz sāniem, ievieto atpakaļ. Blakus tiem liek siļķes gabaliņus un nelielas, plānas ābola šķēlītes. Pārkaisa ar pipariem.
SASTĀVDAĻAS:
saulē kaltēti tomāti eļļā
olīvas
krējums
majonēze
sāls, pipari, cukurs
kaltēts timiāns
PAGATAVOŠANA:
Olas gareniski pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus, sajauc tos ar krējumu un majonēzi (uz 6 olu dzeltenumiem ņem 3 tējkarotes krējuma un 3 tējkarotes majonēzes). Pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus un ½ tējkaroti timiāna. Masu samaisa un pilda tukšajās olu pusītēs, virsū liek saulē kaltēta tomāta gabaliņus un olīvas. Rotāšanai var izmantot svaiga timiāna zariņus.
SASTĀVDAĻAS:
ķirštomātiņi
siers
bazilika pesto
pipari
PAGATAVOŠANA:
Las gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem, sajauc ar pesto (uz 6 olu dzeltenumiem ņem 2 tējkarotes pesto). Masu ar tējkaroti pilda olu pusītēs, virsū liek ķirštomātiņu pusītes, siera stienīšus, pārkaisa ar pipariem, rotā ar pētersīļu lapiņām.