Gaisīga biskvīta kūka: maigums visās detaļās

© Foto: Pexels.com

Šī neticami vienkāršā, bet neticami maigā biskvīta kūkas recepte aizraus ar savu vieglo pagatavošanu un garšīgo garšu. Sastāvdaļu minimums, maksimāla bauda.

SASTĀVDAĻAS:

5 lielas olas

150 g cukura (var pielāgot pēc garšas)

150 g kviešu miltu

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

1.Pagatavošana: Atdaliet olas baltumus no dzeltenumiem. Nekavējoties ievietojiet baltumus tīrā, sausā bļodā, kur sakulsiet mīklu (tauki un ūdens bļodā neļaus baltumus saputot putās).

2.Baltumu saputošana: Saputo baltumus ar mikseri nelielā ātrumā, pakāpeniski palielinot līdz maksimumam. Kad baltumi sāk putot, pamazām pievieno cukuru, turpinot putot, līdz izveidojas blīva, spīdīga un stabila masa.

3.Dzeltenumu pievienošana: Dzeltenumus pievieno pa vienam, katru reizi masu labi saputojot ar mikseri.

4.Ielieciet miltus: uzmanīgi iemaisiet miltus mīklā, izmantojot lāpstiņu, virzot uz augšu. Jārīkojas uzmanīgi, lai olbaltumu masa nekristos. Kad lielākā daļa miltu ir pievienota, varat viegli sajaukt mīklu ar mikseri ar minimālu ātrumu, lai noņemtu atlikušos kunkuļus.

Foto: Pexels.com

5.Cepšana: Mīklu lej veidnē (20-22 cm diametrā), kas izklāta ar pergamentu. Cep līdz 170-180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.

6.Atdzesēšana: atstājiet kūku pannā 10 minūtes, pēc tam izlieciet un ļaujiet tai pilnībā atdzist.

Atceries, kas notika...?

Svarīgākais