Kā izmantot Lieldienu olas? Vienkārši olu salāti ar sālītu piedevu

© Foto: pixabay.com

Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.

Rupji selerijas gabaliņi piešķir kraukšķīgumu, paprika piešķir pavasara garšu, garšaugi, piemēram, pētersīļi un dilles, piešķir svaigumu, un jebkas, sākot no miso līdz čili kraukšķīgam, radīs neskaitāmas garšas slāņus. Taču labiem olu salātiem ir nepieciešams kaut kas sāļš un etiķains, piemēram, kapers, raksta thetakeout.com.

Kaperi ir krūma Capparis spinosa ziedpumpuri, kas tiek sālīti vai marinēti. Kulinārijā izmanto arī krūma augļus - ogas.

Foto: pixabay.com

Kaperi, protams, ir tikai viena no daudzajām olu salātu variācijām, kas padara tos īpaši garšīgus. Tas arī palīdz izlietot kaperu burciņu, kas aizķērusies ledusskapī.

Sasmalciniet dažas no šīm sāļajām, sāļajām pērlēm un ielieciet tos olu salātos, un būs negaidīti garšīgas uzkodas.

Kā kaperi rada neparastus olu salātus

Kaperi — mazie, vēl nenobriedušie ziedu pumpuri, kas tiek glabāti sālījumā — var pārsteigt ar to, cik lielu svaru tie spēj piedot olām. Sāļais sālījums paspilgtina majonēzes un olas dzeltenuma bagātību, kā arī nedaudz skābenā piegarša piešķir spilgtumu vienas nots garšai. Turklāt zaļās ogas izskatās dinamiski pret gaiši dzeltenajām olām.

Foto: pixabay.com

Olu salātus var pasniegt uz baltmaizes klasiskā veidā, taču pamatne, uz kuras pasniedzat olu salātus, ir tikpat svarīga kā paši olu salāti.

Var izvēlēties labu saldskābmaizes šķēli, lai pievienotu tekstūru un padarītu pusdienas diezgan greznas.

Foto: pixabay.com

Olu salātus var salikt glāzēs, lai iegūtu elegantu noformējumu, un pasniegt tos ar svaigi sagrieztiem dārzeņiem, piemēram, burkānu čipsiem un gurķu šķēlītēm, lai pagatavotu pusdienas ar zemu ogļhidrātu saturu, kas ir nedaudz patīkamāk nekā parasti.

Svarīgākais