Vienkārši, ātri un neticami garšīgi salāti, kas būs lieliska piedeva jebkurām pusdienām vai vakariņām. Vai meklējat vieglus un oriģinālus salātus? Šī recepte ir tieši tas, kas jums nepieciešams.
Svaigu salātu lapu, sulīgu tomātu un kraukšķīgas olu pankūkas kombinācija rada unikālu garšu simfoniju. Gatavs dažās minūtēs.
SASTĀVDAĻAS:
150 g salātu maisījums (salāti, rukola, frīze)
100 g ķiršu tomāti (vai 1 vidējs sasmalcināts tomāts)
2 olas
1 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. balzamiko etiķis (vai cits etiķis pēc garšas)
sāls un melnie pipari pēc garšas
šķipsniņa žāvēta oregano vai bazilika
rīvēts siers garnēšanai
PAGATAVOŠANA
1.Lai pagatavotu olu pankūka, sakuļ olas ar dakšiņu un šķipsniņu sāls un pipariem. Pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Plānā kārtā lej olu maisījumu un apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai. Ļauj atdzist un sagrieziet pankūku plānās sloksnēs.
2.Nomazgājiet un nosusiniet salātu lapas. Sadaliet porcijās.
3.Pārgrieziet ķiršu tomātus uz pusēm (vai sagrieziet tomātu šķēlēs).
4.Uz šķīvja kārto salātu lapas, tomātus un sagrieztu olu pankūku.
5.Salātus apslaka ar balzamiko etiķi (vai citu etiķi), pievieno šķipsniņu sāls, piparus un oregano vai baziliku.
6.Garnē ar rīvētu sieru un pasniedz.