Nosaukti divi svarīgi pārtikas produkti, atteikšanās no kuriem var izraisīt vēzi

© Foto: pixabay.com

Nevajadzētu pilnībā atteikties no gaļas un piena produktiem. Saskaņā ar jauniem pētījumiem bez šiem produktiem cilvēka ķermenis ir neaizsargātāks pret cīņu ar vēža šūnām, saka endokrinoloģe, medicīnas zinātņu doktore Zukhra Pavlova.

Zinātnieki nonākuši pie šāda secinājuma, veicot eksperimentus ar dzīvniekiem. Viņi parādīja, ka olbaltumvielu antigēni gaļā un piena produktos var novērst ļaundabīgu audzēju attīstību zarnās. Turklāt antigēni var aktivizēt imūnsistēmu tievajās zarnās, vēsta TengriLife.

Foto: pixabay.com

Kā liecina eksperimenti ar grauzējiem (arī indivīdiem ar ģenētisku noslieci uz audzējiem), dzīvniekiem, kuri ēda pārtiku bez antigēniem, tievajās zarnās palielinājās bīstamo audzēju skaits. Taču veidojumi kļuva mazāki pēc tam, kad grauzēju uzturā tika pievienots albumīns, piena un gaļas antigēns.

"Pārtikas antigēnu trūkums pārtikā ļoti ietekmēja imūnsistēmas darbību," sacīja ārste, komentējot pētījuma rezultātus. Pēc viņas domām, ķermeņa aizsardzībā pret audzējiem parādījās vājais punkts, tiklīdz zarnās samazinājās imūnšūnu skaits.

Foto: pixabay.com

Endokrinoloģe uzsvēra, ka labākais risinājums ir daudzveidīgs, līdzsvarots uzturs. Katra pārtikas grupa savā veidā ir svarīga ķermenim.

Tāpēc labāk nepraktizēt atteikties no gaļas un piena produktiem, ja vien nav alerģiju vai citu kontrindikāciju.