Vīnogu sula ir ne vien garšīga, bet arī veselīga - žurnāls “Health Digest” raksta, ka vīnogu sulai piemīt pretvīrusu īpašības, pateicoties tās C vitamīna saturam, kā arī tas ir sirdij veselīgs dzēriens.
"Vīnogu sula satur veselību veicinošus savienojumus, piemēram, resveratrolu un flavonoīdus," sacīja Dr. Kriss Mors. "Šie antioksidanti ir ļoti labvēlīgi sirds veselībai. Tie uzlabo asinsvadu darbību, mazina iekaisumu un neļauj “sliktajam” holesterīnam oksidēties."
"Tomēr mērenības saglabāšana ir galvenais," saka Mors, norādot, ka, lai gan vīnogu sula ir veselīga, to ir viegli pārdozēt. "Pilnīgi pietiks ar apmēram glāzi dienā - šis daudzums uztur jūsu kaloriju un cukura patēriņu mērenībā, kas palīdz kontrolēt jūsu svaru un cukura līmeni asinīs."
Jāpiemin, ka šie fakti attiecas tieši uz sarkano vīnogu sulu, tomēr nedrīkst nepieminēt arī balto vīnogu sulu. Saskaņā ar 2019. gada pētījumu, kas publicēts “Journal of Nutrition”, balto vīnogu sula samazina ķermeņa masas indeksu un vidukļa apkārtmēru sievietēm un palielina labā holesterīna līmeni par 16%.