Pavasaris nāk ar jaunām garšām un svaigumu.
Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā
Porcija: 8 cilvēkiem
Nepieciešams:
Biskvītam
Lobītas ķirbju sēklas – 50 g
Zaļās pistācijas – 50 g
Indijas rieksti – 100 g
Dzeltenās rozīnes – 200 g
Krēmam un kūkai
Kivi – 4 gab.
Avokado – 4 gab.
Bumbieri – 4 gab.
Medus – 2 ēdamk.
Laims – 1 gab.
Dekoram
Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g
Pagatavošana:
Gatavo biskvītu - sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;
Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;
Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;
Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;
Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;
Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;
Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.