Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā rīta putru vārīt nevis katlā, bet izcept krāsnī!
Ceptā auzu pārslu putra ar kazenēm
(2-4 porcijas, gatavošanas laiks 20-30 min)
Sastāvdaļas:
- 100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu;
- 2 olas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- 1 banāns;
- 125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai;
- 1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai;
- sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai.
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.
- Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.
- Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).
- Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.