Izmēģini jaunu putras pagatavošanas veidu! Ceptā auzu pārslu putra

© pexels.com

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā rīta putru vārīt nevis katlā, bet izcept krāsnī!

Ceptā auzu pārslu putra ar kazenēm

(2-4 porcijas, gatavošanas laiks 20-30 min)

Sastāvdaļas:

  • 100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu;
  • 2 olas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 banāns;
  • 125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai;
  • 1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai;
  • sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.
  2. Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.
  3. Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).
  4. Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.

Virtuvē

Kā stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Latvijā lielākoties veikalos ir nopērkams pudeļu ķirbis un Hokkaido ķirbis – no tiem viņš TV kanāla 360 raidījumā “Dr. Sirmais” iesaka izvēlēties otro variantu, jo, lai gan pēc izskata tas nav tik glīts, garša būs daudz labāka.