Kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem. Gatavo restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis.
8 porcijas
150 gr kazas siers
100 gr Mascarpone krēmsiers
4 olu dzeltenumi
6 ēdamkarotes cukurs
5 ēdamkarotes cukura sīrupam
200 gr saldais krējums 35%
50 gr kukurūzas pārslas
50 gr lazdu rieksti
1 gab. ananass
piparmētras
50 gr kazenes
40 gr mellenes
30 gr fizālis
1 gab. laims
Cointreau liķieris
15 gr agar-agar
Griljāža
Nomizo ananāsu, izņem vidusdaļu (no tās izspiedīs sulu), ½ ananāsa daļu sagierž kubiņos, vāra 10 min. cukura sīrupā. Ananāsa kubiņus saliek uz paplātes un liek cepeškrāsnī ( 60 C ) uz 1,5 st.
Izņēm ārā, samaisa ar kukurūzas pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Karamelizē. Kad gatavs, noliek malā.
Ananasu mērce
Sarīvē laima mizu, samaisa kopā ar cukuru un agaru, visu ieber izspiestajā ananāsu sulā. Sulu vāra 1 minūti, pēc tam sablenderē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Atdzesē un pielej liķieri, liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas izņem ārā un vēlreiz sablederē līdz viendabīgai masai. Ananāsu mērce ir gatava.
Kazas siera Semifreddo
Olu dzeltenumos ieber 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ līdz cukurs izšķīst, bet dzeltenumi paliek balti. Pieliekam klāt Mascarpone un kazas sieru. Blenderē līdz viendabīgai masai.
Atsveišķā trauciņā puto saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar jau pagatavoto masu. To izliek silikona formiņās un liek saldētavā uz 2 stundām.
Pirms pasniegšanas izņēm semifreddo no saldētavas, ļauj pastāvēt 5 minūtes istabas temperatūrā, lai paliek maigāks.
Pasniedz kopā ar ananāsu mērci, griljāžu, dekorē ar ogām.