RECEPTES: Kar­tu­pe­ļi Fa­ber­žē

© wisegeek.org

Šis gardais ēdiens būs lieliska alternatīva tik ierastajiem kartupeļu ēdieniem

Sa­stāv­da­ļas: 8 kar­tu­pe­ļi, 500 g vis­tas mal­tās ga­ļas, 200 g cie­tā sie­ra, 2 – 3 ķip­lo­ka dai­vi­ņas, 200 g svies­ta, za­ļu­mi, 2 – 3 olas, 50 g cie­tes, 2 – 3 ēdam­ka­ro­tes mil­tu ap­vi­ļā­ša­nai.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: cie­to sie­ru sa­rī­vē uz rup­jas rī­ves.Za­ļu­mus no­maz­gā un smal­ki sa­griež.Ķip­lo­ku sa­smal­ci­na.Vi­su sa­jauc ar mīk­stu svies­tu. No ma­sas vei­do ne­lie­las bum­bi­ņas un liek sald­ēta­vā, lai pil­nī­bā sa­salst. Vis­tas mal­tai ga­ļai pie­vie­no sā­li, pi­pa­rus un ci­tas garš­vie­las, pie­mē­ram, mus­kat­riek­stu. La­bi sa­mai­sa. Kar­tu­pe­ļus sa­rī­vē uz vi­dē­jas rī­ves, no­maz­gā un liek, lai no­tek. Kad šķid­rums no­te­cē­jis, ma­sai pie­vie­no olas, sā­li, pi­pa­rus un cie­ti. La­bi sa­mai­sa. Ar mit­rām ro­kām no mal­tās ga­ļas iz­vei­do plā­ce­ni, vi­dū liek sa­sa­lu­šo svies­ta bum­bi­ņu. Iz­vei­do apaļ­u kot­le­ti un ap­vi­ļā mil­tos. Tam vir­sū liek kar­tu­pe­ļu kār­tu, stin­gri to pie­spiež. Ar ka­ro­tes pa­lī­dzī­bu liek kar­stā eļ­ļā. Ap­cep, ka­mēr ie­gūst zel­tai­nu ga­ro­zi­ņu. Pēc tam

liek uz pa­pī­ra sal­ve­tes, lai no­ņem­tu lie­ko eļ­ļu. Pa­sniedz ar svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­tiem.

Svarīgākais