Aizstājiet garlaicīgo auzu pārslu putras bļodu pret kaut ko interesantāku un tikpat barojošu - to pat var pagatavot karstā gaisa friterī, raksta “express.co.uk”.
Pagatavota no nedaudzām barojošām sastāvdaļām, šī ir pilnvērtīga maltīte - ēdiens ir sildošs un sātīgs, un neprasa lielu piepūli. Turklāt tas ir neticami daudzpusīgs ar bezgalīgām garšas uzlabošanas iespējām.
Šo recepti tās autori ir nodēvējuši par “garšīgu un viegli pagatavojamu”. Viņi saka, ka ceptās auzas var sablendēt vai atstāt veselas. Izmantojot tikai piecas galvenās sastāvdaļas, šī cepto auzu pārslu recepte nevarētu būt vienkāršāka!
Receptes izstrādātāja Anna Glovere stāsta, ka auzas var cept cepeškrāsnī 25 minūtes vai 10 minūtes gaisa friterī.
Auzu pārslām varat pievienot šķipsniņu sāls un divreiz vairāk kļavu sīrupa. Banānu var aizstāt ar jogurtu un pievienot mazliet piena.
Pēc garšas pievienojiet aprikozes, zemenes vai šokolādes skaidiņas,čia sēklas vai citus “superēdienus”.
Cepto auzu pārslu recepte
Sastāvdaļas
100g auzu pārslu
Viena tējkarote cepamā pulvera
Viens banāns, nomizots un sasmalcināts
Viena ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus
Divas olas
Šķipsniņa malta kanēļa
100 g šokolādes skaidiņas
Mellenes, avenes vai citas ogas vai augļi pasniegšanai
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C.
Ievietojiet auzu pārslas blenderī un sasmalciniet, līdz tās atgādina miltus. Ja vēlaties, varat izmantot arī veselas pārslas.
Pievienojiet blenderī cepamo pulveri, sasmalcinātu banānu, kļavu sīrupu vai medu, olas, kanēli un apvienojiet masā.
Visbeidzot iemaisa šokolādes skaidiņas vai ogas.
Ja izmantojat cepeškrāsni, uzkarsējiet to līdz 180 grādiem. Lieciet masu viegli ietaukotā cepamtraukā.
Cepiet auzu maisījumu astoņas līdz 10 minūtes karstā gaisa grilā vai 20 līdz 25 minūtes cepeškrāsnī.
Visbeidzot, pirms pasniegšanas pārkaisa ar vairāk šokolādes skaidiņām vai ogām.
Pēc cepšanas auzas ledusskapī glabāsies trīs līdz četras dienas, un tās var arī sasaldēt. Tās var uzsildīt krāsnī vai mikroviļņu krāsnī.