RECEPTES: Āboli mīklā

© f64

Šī rudenīgi gardā ābolu uzkoda īpaši labi piestāvēs pie kafijas tases.

Sa­stāv­da­ļas: 6 – 7 ābo­li (vis­la­bāk skā­be­na šķir­ne), 3 olas, pus­glā­ze cu­ku­ra, 1 ēdam­ka­ro­te kvie­šu mil­tu, 1 glā­ze mil­tu, pus­glā­ze krē­ju­ma.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: vis­pirms jā­sa­ga­ta­vo pa­nē­jums. At­da­la olu dzel­te­nu­mus no bal­tu­ma.Dzel­te­nu­mam pie­vie­no mil­tus, cu­ku­ru un krē­ju­mu. La­bi sa­mai­sa. Bal­tu­mu sa­pu­to, ka­mēr ie­gūst stin­gras pu­tas. Uz­ma­nī­gi bal­tu­mu pie­vie­no mīk­lai. Sa­mai­sa. Ābo­lus no­maz­gā, no­slau­ka, no­mi­zo un iz­ņem ser­di. Sa­griež ābo­lu sķē­lī­tēs. Pan­nā uz­kar­sē eļ­ļu. Tai jā­būt daudz, lai ābo­la šķē­lī­tes ap­cep­tos no abām pus­ēm. Ābo­la šķē­lī­te jā­uz­dur uz dak­ši­ņas. Tas jā­da­ra ātr­i! Jā­ie­liek pa­nē­ju­mā, pēc tam – kar­stā eļ­ļā. Jā­se­ko, lai šķē­lī­tes ne­sa­skar­tos.

Svarīgākais