RECEPTES: Āboli mīklā

© f64

Šī rudenīgi gardā ābolu uzkoda īpaši labi piestāvēs pie kafijas tases.

Sa­stāv­da­ļas: 6 – 7 ābo­li (vis­la­bāk skā­be­na šķir­ne), 3 olas, pus­glā­ze cu­ku­ra, 1 ēdam­ka­ro­te kvie­šu mil­tu, 1 glā­ze mil­tu, pus­glā­ze krē­ju­ma.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: vis­pirms jā­sa­ga­ta­vo pa­nē­jums. At­da­la olu dzel­te­nu­mus no bal­tu­ma.Dzel­te­nu­mam pie­vie­no mil­tus, cu­ku­ru un krē­ju­mu. La­bi sa­mai­sa. Bal­tu­mu sa­pu­to, ka­mēr ie­gūst stin­gras pu­tas. Uz­ma­nī­gi bal­tu­mu pie­vie­no mīk­lai. Sa­mai­sa. Ābo­lus no­maz­gā, no­slau­ka, no­mi­zo un iz­ņem ser­di. Sa­griež ābo­lu sķē­lī­tēs. Pan­nā uz­kar­sē eļ­ļu. Tai jā­būt daudz, lai ābo­la šķē­lī­tes ap­cep­tos no abām pus­ēm. Ābo­la šķē­lī­te jā­uz­dur uz dak­ši­ņas. Tas jā­da­ra ātr­i! Jā­ie­liek pa­nē­ju­mā, pēc tam – kar­stā eļ­ļā. Jā­se­ko, lai šķē­lī­tes ne­sa­skar­tos.

Izklaide

Muzikāli un cilvēcīgi atšķirīgi, bet stāstā vienoti – četri radošo industriju pārstāvji Abra, Sniegs, Upelnieks un Bārda piedāvā dziesmu “Garā”. “Stāstot personīgās pieredzes un pārdomas par nonākšanu dzīves grūtībās, dziesmā izskan aicinājums nevis grimt dziļāk problēmās, bet raudzīties uz augšu – meklēt izeju un risinājumu,” tā šī negaidītā četrotne piesaka šo dziesmu.