RECEPTES: Banānu - šokolādes kēkss

© publicitātes

Šis kēkss būs lieliska alternatīva tik ierastajam rozīņu kēksiņam.

Sastāvdaļas: 250 g kviešu miltu, 2,5 tējkarotes mīklas irdinātāja, šķipsniņa sāls, 125 g Laimas tumšās šokolādes, vanilīns pēc garšas, 240 g cukura, 2 olas, 4 banāni.

Pagatavošana: sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno vanilīnu. No banāniem ar piestu izveido putriņu. Šim kēksam ieteicams ņemt nogatavojušos banānus. Pievieno banānu masu olām, kas sakultas ar cukuru un vanilīnu. Citā bļodā samaisa miltus ar sāli un irdinātāju. Akurāti sajauc visas sastāvdaļas. Sagriež šokolādi pēc savas gaumes. Ja tā tiks smalki sagriezta, tad rezultātā varēs iegūt kēksu ar šokolādes garoziņu. Ja šokolādes gabaliņi būs lielāki, tad kēkss arī būs garšīgs. Uzmanīgi pievieno šokolādi pamatmasai un visu samaisa. Nosmērē kēksa formu ar sviestu vai margarīnu. Ielej iegūto masu formā un liek cepeškrāsnī. Cep 200 grādu temperatūrā 20 līdz 60 minūtes, kamēr iegūst zeltainu krāsu.

Svarīgākais